Älykellot ovat trendikkäitä ja sellainen löytyy jo lähes joka toisen vastaantulijan ranteesta. Älykellot ovat nykyään niin kauniita, että ne käyvät vaikkapa asusteesta. Sen lisäksi ne tuovat mukanaan huimia älykkäitä ominaisuuksia, jotka tekevät arjesta helpompaa. Tässä postauksessa esittelemme muutamia halvemman hintaluokan parhaita älykelloja, jotka sopivat mainiosti vaikkapa pukinkonttiin.

Pssst..! Löydät älykellot ja 300+ muuta loistavaa lahjaideaa joulukategoriastamme. Käy kurkkaamassa ideat ja tilaa lahjat jouluksi kotiin.

Budjettiluokan älykellot vertailussa

Älykellon ei tarvitse maksaa maltaita. Tämän artikkelin älykellot ovat todella edullisia vaihtoehtoja merkkikelloille. Niistä löytyy kuitenkin kaikki tarvittavat ominaisuudet tehokkaaseen käyttöön.

Halpa ei aina tarkoita huonoa, sillä nykyään myös budjettiluokan kelloista löytyy ominaisuuksia joka lähtöön.

Alta löydät vertailusta valikoimamme suosituimmat budjettiluokan älykellot.

Colmi – Älykellot erinomaisella hinta-laatusuhteella

COLMI on nouseva älykellovalmistaja, jonka mallistosta löytyy useampia erilaisia kelloja. COLMI:n kelloissa on se hyvä puoli, että niiden rannekkeet sopivat toisiinsa, joten varsinaisen kellon valinnan jälkeenkin käyttäjä pystyy mukauttamaan kellon asuunsa vaihtamalla rannekkeen tyyliä ja väriä.

Colmi Land 1 – Budjettiluokan aatelia

COLMI:n edullisin älykello on COLMI Land 1. Se on tyylikäs kello neliskulmaisella kellotaululla. Malli sopii niin miehille, kuin naisillekin ja se on poikkeuksellisen edullinen kello, jossa on kuitenkin lähes kaikki kalliimpien brändien ominaisuudet. Kellossa on 1,3″ värinäyttö, 7 urheilutilaa, askelmittari, sykemittaus, unenlaadun mittaus ja verenpaineen ja veren happipitoisuuden mittaus. Lisäksi siinä on sekuntikello ja saapuvat viestit ja puhelut saavat kellon värisemään.

Jos etsit todella edullista älykelloa suhteellisen monipuolisilla ominaisuuksilla, niin Colmi Land 1 on varteenotettava vaihtoehto.

Tutustu Colmi Land 1 -älykelloon

Colmi Sky 7 Pro – Miehekkään tyylikäs älykello

Viimeisimpänä uutuutena COLMI on tuonut markkinoille COLMI Sky 7 Pro -älykellon. Muutaman kympin edellä mainittua kelloa kalliimpi tuote on edelleen todella edullinen näinkin hyväksi älykelloksi. Hieman miehekkäämmän näköinen kello pyöreällä kellotaululla sisältää peräti 10 urheilutilaa, sykemittauksen ja happisaturaation ja tietenkin unenseurannan. Sen akunkesto on 7 päivää ja näyttönä sillä on 1,3″ värinäyttö. Kelloon saa herätyksen lisäksi muun muassa vedenjuontivahdin ja aktiivisuusvahdin ja sitä voi käyttää Android ja iOS-laitteiden kanssa.

Colmi Sky 7 Pro on miehekkään tyylikäs älykello, jossa riittää todella paljon ominaisuuksia hintaansa nähden.

Tutustu Colmi Sky 7 Pro -älykelloon

COLMI ei ole kuitenkaan ainoa huikea edullisten älykellojen valmistaja. Alta löydät lisää budjettiluokan älykelloja monipuolisilla ominaisuuksilla.

Diel V200GPS – IP68-suojattu ja GPS:llä varustettu älykello

Diel V200GPS -älykello on yksi esimerkki hyvän hinta-laatusuhteen älykellosta. Se on IP68-suojattu, GPS:llä varustettu kello, joka sisältää kaikki tärkeimmät urheilutoiminnot ja vedenjuontimuistutuksen. Kellon näyttö on 1,28″ kosketusnäyttö ja siinä on 64KB RAM-muisti. Sen sovellus on saatavilla suomeksi ja sen latausaika on noin 2h. Yhdellä latauksella kelloa voi käyttää 5 – 7 päivän ajan.

Diel V200GPS on erinomainen älykello aktiiviliikkujalle GPS-paikannuksella.

Tutustu Diel V200GPS -älykelloon

Haylou LS02 – Vedenkestävä älykello 1,4″ kosketusnäytöllä

Haylou LS02 -älykello on viimeinen poimintamme älykelloista, mutta se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se häviäisi yhtään edellä mainituille. Päin vastoin! Kello on todella tyylikäs ja se on varusteltu isolla 1,4″ kosketusnäytöllä. Sen valmistaja kuuluu Xiaomi –ekosysteemiin ja näin ollen se soveltuu käytettäväksi Android-laitteilla, mutta myös iOS-puhelimella. Kellon akunkesto on 7 – 10 päivää ja siinä on 12 urheilutilaa. Lisäksi siinä on muun muassa herätyskello, sekuntikello ja unenlaadun mittaus.

Kyseessä on jälleen kerran hurjan hyvä kello hurjan edullisella hinnalla!

Tutustu Haylou LS02 -älykelloon

Miksi valita älykello?

Älykellot vertailussa

Älykello, urheilukello ja aktiivisuusranneke ovat kolme saman tyyppistä tuotetta, joiden ominaisuudet ovat viime vuosina sekoittuneet sujuvasti. Lähtökohtaisesti älykellolla tarkoitetaan kuitenkin tavallisen rannekellon näköistä laitetta, joka yhdistetään Bluetoothilla puhelimen sovellukseen ja joka näyttää muun muassa saapuvat viestit ja puhelut.

Älykello on siis oikeastaan puhelimen lisävaruste, jonka avulla voi vaikkapa soittaa musiikkia treenin aikana tai saada ilmoituksen puheluista tai tekstiviesteistä silloinkin kun itse puhelin on kaukana. Älykello on hyvä valinta siksi, että se on mukautuva ja vaikkapa ranneketta vaihtamalla sen voi muuttaa urheilukellosta kauniiksi asusteeksi. Älykello auttaa myös unen seurannassa ja muun muassa terveyden seurannassa, sillä kellossa saattaa olla vaikkapa sykemittari.

Älykello onkin hyvä valinta siksi, että se yhdistelee tavallisen kellon ja urheilukellon ominaisuudet kauniiksi ja tehokkaaksi kokonaisuudeksi etkä tarvitse enää montaa erillistä kelloa.

Kenelle älykello sopii?

Älykello sopii lähestulkoon kaikille. Se sopii asusteeksi rannekellon käyttäjälle, sillä parhaimmillaan älykello on vähintään yhtä tyylikäs, kuin perinteinenkin rannekello. Se sopii liikkujalle tai urheilijalle, joka haluaa tallentaa liikuntasuorituksiaan tai vaikkapa seurata sykettään suorituksen aikana. Se sopii ihmiselle, jonka tulee olla tavoitettavissa, sillä kello pysyy mukana matkassa vaikka puhelin välillä hukkuisikin. Kellon avulla myös kalenteri ja muistutukset seuraavat kaikkialle ja näin ollen ajanhallinta helpottuu.

Kuinka valita paras älykello?

paras älykello

Parhaat älykellot eivät välttämättä ole tunnettujen merkkien kalleimpia malleja. Hyvä älykello sopii ennen kaikkea käyttäjänsä tarpeisiin.

Näin ollen ei ole välttämättä mielekästä käyttää vaikkapa tuhatta euroa kelloon, jonka mukana tulee huima määrä tarpeettomia ominaisuuksia.

Aloita älykellon valinta siis kartoittamalla käyttäjän tarve ja markkinoilla olevien kellojen tarjoamat mahdollisuudet.

Kun käyttäjän tarve ja kelloon käytettävä budjetti on suurin piirtein kartoitettu, on aika vertailla saman hintaluokan kelloja toisiinsa. Kellon ulkonäkö, kestävyys ja helppokäyttöisyys ovat tärkeitä, kuten myös kellon tekniset ominaisuudet. Akunkesto, latausaika ja käyttöjärjestelmä kannattaa tarkistaa jo vertailuvaiheessa, sillä ne vaikuttavat paljon kellon käytännöllisyyteen. Yleensä älykello toimii näppärästi Android- ja iOS-käyttöjärjestelmien kanssa, mutta aina näin ei suinkaan ole.

älykello

Kaikki tämän postauksen laitteet ovat edullisia. Niiden perusominaisuudet ovat lähes samoja, mutta toki pieniä eroavaisuuksiakin löytyy. Mikäli kellon käyttäjä harrastaa vaikkapa jotain lajia, joka ei löydy perusominaisuutena kaikista kelloista, kannattaa kello valita sen mukaan. Myös veden- ja pölynkestävyys on erottava tekijä ja uimarille tai vaikkapa pölyisissä olosuhteissa aikaansa viettävälle käyttäjälle IP68-suojattu kello saattaa olla fiksumpi valinta. Osassa kelloista on myös GPS-paikannus, mikä saattaa olla ratkaiseva tekijä oikean kellon valinnassa joillekin käyttäjille.

Suuri erottava tekijä tämän julkaisun kellojen välillä on niiden ulkonäkö. Osa käyttäjistä haluaa pyöreän kellon, kun taas osa suosii neliskulmaista kellotaulua. Tämä on tärkeää myös käyttömukavuuden kannalta, sillä väärän mallinen kellotaulu saattaa haitata urheilusuorituksen aikana tai vaikkapa kello kädessä nukkuessa. Näin ollen onkin ensisijaisen tärkeää valita sellainen kello, joka miellyttää niin tekniikan, kuin ulkonäönkin puolesta.

Katso suosituimmat älykellot pukinkonttiin

Etsitkö edullista älykelloa pukinkonttiin? Eipä hätää, sillä e-villen valikoimasta löydät tässä artikkelissa mainittujen kellojen lisäksi lukuisia vaihtoehtoja erilaisilla ominaisuuksilla varustettuna.

Kaikki suosituimmat älykellot ja 300+ muuta lahjaideaa löydät kätevästi joulukategoriastamme.