Singles’ Day? Aivan oikein. Maailman suurin yksittäinen ostotapahtuma ei suinkaan ole jo meille suomalaisille tutuksi muodostunut Black Friday, eli kansan kielellä ”musta perjantai”. Se ei myöskään ole juhannus tai pääsiäinen, vaikka Alkon hyllyt niin voisivat antaa ymmärtää. Se on 11.11., eli Singles’ Day.

Kiinassa marraskuun 11. päivänä juhlitaan vuosittain ”sinkkujen päivää”, sillä kiinaksi numero yksi tarkoittaa numeraalisen merkityksensä lisäksi yksinäistä ihmistä – eli sinkkua. Tätä on juhlittu Kiinassa jo lähes 30 vuotta, mutta länsimaissa  ja varsinkin Suomessa konsepti on lähestulkoon tuntematon.

11.11 Singles’ Dayn alkuperä

Juhlan oikeasta alkuperästä ei olla varmoja, mutta arvauksia on monenlaisia. Suosituimman kertomuksen mukaan kaikki alkavat Nanjing-yliopiston opiskelijoista vuonna 1993.

Laajimmin hyväksytyin teorian mukaan ryhmä Nanjing-miesyliopiston opiskelijoista olivat kyllästyneitä olemaan sinkkuja, joten he järjestivät sinkuille tarkoitetun tapahtuman aina marraskuun 11. päivänä. Kyseessä oli sinkkukavereiden järjestestämä tapahtuma. Pian se levisi muihin kiinalaisiin yliopistoihin ja ympäri Kiinan kansantasavaltaa kunnioittaen sinkkuna olemista  – eli toisisanoen kaveriporukalla Tsingtao -kaljan juontia ja uhkapelejä 😉

”Kyseessä oli sinkkukavereiden järjestestämä tapahtuma.”

Vähitellen se levisi ympäri maailmaa ja sitten siitä kehkeytyi kaupallinen juhla. Eikä suinkaan pelkästään sinkuille.

Kuinka Singles’ Dayta juhlitaan?

Singles’ Day -juhlasta on tullut todella suuri merkkipäivä Kiinassa ja joka vuosi kyseisenä päivänä järjestetään mittava määrä tapahtumia ja juhlia ympäri maata. Sinkuille järjestetään myös niin sanottuja ”matchmaking” -tapaamisia, jossa lempeä kaipaavat miehet ja naiset pyrkitävät löytämään itselleen sitä odototettua elämänkumppania.

Lemmenkipeät tutkivat muiden profiileita. Vähän niinkuin me suomalaiset Tinderissä.

Toiset meistä nauttivat myös yksinolosta, eikä heitä suinkaan ole unohdettu. Kiinassa sinkkuna voit nimittäin säästää rahaa. Ei ainostaan sillä, ettei puolisolle tarvitse paniikissa ostaa viime tingassa joululahjoja – vaan voit saada alennusta ollessasi sinkku. Kyllä, kuulit oikein. Singles’ Dayn kunniaksi osa liikkeistä antaa lisäalennuksen tuotteista, mikäli asiakas pystyy todistamaan myyjälle olevansa naimaton tai sinkku.

Facebookin parisuhdetilan muuttaminen ei riitä (Kiinassa muuten Facebook on blokattu). ”Sinkkuustodistuksen” voi pyytää esimerkiksi työkaverilta, joka allekirjoittaessaan lapun todistaa ystävänsä sinkkuuden.

Virallisesti sinkku. Nyt tänne se ale-kuponki!

Romanssi ei kuitenkaan ole ainoa asia mikä liittyy tähän juhlaan. Singles’ Day on Kiinassa samantapainen päivä kuin Black Friday Amerikassa, jolloin liikkeillä, tavarataloilla, verkkokaupoilla ja jopa ravintoloilla tai karaokepaikoilla on huikeat alennukset. Kiinalaiset ovat tunnetusti kovia tekemään ostoksia, joten juhlasta on tullut erittäin suuri shoppailutapahtuma. Eikä pelkästään suuri, vaan maailman suurin.

”Eikä pelkästään suuri, vaan maailman suurin”

Viime vuonna Alibaba ilmoitti Singles Dayn myynniksi 38.4 miljardia dollaria. Ja tänä vuonna tavoitteet ovat kovemmat.

Vuonna 2019 Alibaba ilmoitti sinkkupäivän kampanjan kokonaismyynniksi järkyttävät 38.4 miljardia dollaria. Tämä summa ylitti kirkkaasti Amerikassa järjestettyjen Black Fridayn sekä Cyber Mondayn myynnin yhteenlasketun summan ja on nyt selkeästi niitä suurempi. Singles’ Day on alkanut myös yhä enemmän nostaa päätään meillä lännessä. Suomessa tosin harmillisesti vielä lasten kengissä (mutta ei pitkään).

Mitä Singles’ Day tarkoittaa meille suomalaisille?

Halpoja hintoja, huipputuotteita ja fiksuimmille myös varaslähdön Black Friday -tarjouksiin. Harmillisesti useat suomalaiset eivät ole vielä omaksuneet tätä maailman suurinta ostopäivää, mutta e-ville.com pitää huolen, että sinä ja muut suomalaiset löytävät parhaat tuotteet järisyttävän halpaan hintaan Singles’ Daynä 11.11. Itseasiassa e-villeltä löydät huikeita tarjouksia jo ennen virallista sinkkupäivää! Lue alta lisää.

Rohkenemme olla eri mieltä 🙂

Singles’ Day e-villessä – 11 päivää älyttömiä tarjouksia

Sinulla on varmaan jo vahva ymmärrys siitä, mitä Singles’ Day tarkoittaa maailmalla. Entäpä mitä se tarkoittaa sinulle e-villen asiakkaana? Suuria alennuksia. Kyllä, kyllä! Me annamme sinulle mahdollisuuden ”Black Friday -varaslähtöön”

Tarjoamme sinulle joka päivä 1-10.11 yhden aivan älyttömän päivätarjouksen. Pysy ajan tasalla tarjouksista täällä, sillä näitä ei kannata missata!

HUOM! Sinun tulee luoda ilmainen asiakastili e-ville.comiin, jotta voit hyödyntää nämä hurjaakin hurjemmat tarjoukset.

Tilin luominen ei velvoita sinulta mitään. Huipputarjouksien lisäksi saat useita muita rahanarvoisia etuja! Luo tili nopeasti ja helposti täältä!

Entäpäs ne itse 11.11. Singles’ Dayn älyttömät tarjoukset?

Kampanja huipentuu keskiviikkona 11.11., jolloin päräytämme teeman mukaisesti 11 aivan älytöntä tarjousta. Nämä tarjoukset ovat vain vuorokauden voimassa.

Luodessasi tilin e-villeen pääset hyödyntämään myös nämä pääpäivän älyttömät tarjoukset. Mikäli et ole kirjautunut asiakastilillesi, et pääse näihin tarjouksiin käsiksi. Sen verran voimme luvata, että kyse on isoista tarjouksista. Olitpa sinkku tai parisuhteessa 😉

Luo ilmainen asiakastili tästä