Suomen 5G-verkko laajenee jatkuvasti ja puhelimien iskunkestävyys on nostamassa päätään puhelinten suosittujen ominaisuuksien joukossa. Itseasiassa, viimeisimmän trendiennusteen mukaan iskun- ja vedenkestävien rugged-puhelinten vuosittainen myynninkasvu on keskimäärin hurjat 6.7 % vuoteen 2027 asti! Niinpä siis 5G iskunkestävä puhelin alkaa olla melko yleinen näky markkinoilla, eritoten tietyissä ammatti- ja harrasteryhmissä. Koska 5G-verkko on yleistymässä globaalisti, luonnollisesti rugged-puhelinvalmistajien pioneerit Ulefone, Blackview, Oukitel ja Doogee ovat hyödyntäneet 5G-teknologian uusien lippulaivamalliensa ominaisuuksissa. Mikäli rugged-puhelimet eivät ole sinulle vielä entuudestaan tuttu käsite, voit lukea lisää blogista: Mikä on rugged-puhelin? Esittelyssä parhaat iskunkestävät puhelimet.

Mikäli harkitset 5G-puhelimen hankintaa ja olet kiinnostunut puhelinten iskun- ja vedenkestävyydestä, olet oikeassa paikassa. Tässä blogipostauksessa esittelemme markkinoiden tarjontaa ja annamme vinkkejä, millainen 5G-puhelin kannattaa hankkia.

Millainen on 5G iskunkestävä puhelin?

5G on teknologia, joka edellyttää 5G-verkon ja 5G-yhteensopivan laitteen. 5G-verkko kasvaa maailmalla ja Suomessa jatkuvasti ja näin ollen sen saatavuus paranee. Suomen pohjoisin 5G-verkko löytyy jo Lapista, mutta emme ole tästä toki yllättyneitä, sillä Suomi on aina ollut teknologian kehityksessä hyvin mukana.

5G-verkossa parasta on se, että sen avulla langattomat nopeudet ovat erittäin vikkeliä, ja viive on minimaalinen. Verkolla on myös suurempi kapasiteetti, joten siihen mahtuu enemmän käyttäjiä ja laitteita yhtä aikaa. Näin verkon ruuhkautuminen ja siitä aiheutuvat kuormitusongelmat ovat historiaa 5G:n myötä ainakin meillä Suomessa.

Oukitel WP19 on varustettu 5G-yhteyden lisäksi 21000mAh akkukapasiteetilla.
Oukitel WP15 on varustettu 5G-yhteyden lisäksi hurjalla 15600mAh akkukapasiteetilla.

Koska 5G on jo arkipäivää, ei ole ihme, että 5G-puhelimet ovat nousseet myyntilistojen kärkeen. Tämä tapahtui oikeastaan jo vuoden 2020 aikana, eikä kehityksen suunta ole muuttunut. 5G-puhelinten lista on erittäin pitkä ja sieltä löytyy puhelimia moneen eri käyttötarkoitukseen.

Kun puhelin on varustettu 5G-teknologian lisäksi iskun- ja vedenkestävyydellä, on kyseessä erittäin kestävä ja teknisesti korkealaatuinen puhelin. IP68-luokiteltu puhelin kestää niin iskuja, kosteutta kuin pölyäkin. Voit lukea puhelinten eri suojaluokituksita tarkemmin blogista: IP68, IP69K, MIL-STD-810G – Mitä nämä puhelinten kestävyysluokitukset tarkoittavat? Iskun- ja vedenkestävät rugged-puhelimet ovatkin sellaisia, jotka toimivat haastavista olosuhteista huolimatta ja yleensä iskunkestävä malli sisältää lisäksi myös joitain käyttäjäryhmälleen tärkeitä erikoisominaisuuksia, jotka esimerkiksi helpottavat työntekoa tai vaikkapa luonnossa liikkumista. Pimeäkamera voi olla yksi tällainen erikoisominaisuus. Myös akunkesto kestävissä puhelimissa on yleensä huippuluokkaa.

Mutta kenelle 5G iskunkestävä puhelin sopii ja miksi valita sellainen?

Oukitel wp15 5G iskunkestävä puhelin
IP68- ja IP69K-iskunkestävät puhelimet kestävät ääriolosuhteita kuten kuumutta, kylmyyttä, vettä, painetta ja pölyä.

Kenelle kestävä 5G-puhelin sopii?

Kestävä puhelin eroaa niin sanotusta ”tavallisesta puhelimesta” monilla eri tavoin. Ensimmäinen, ehkä ilmiselvin ero on se, että kestävä puhelin on hieman jämäkämpi ja suurempikokoinen, sillä sen ulkokuori on tehty paljon normaalia puhelinta vahvemmaksi.

Kestävä puhelin sopii ihmiselle, jonka työssä tai vapaa-ajalla raju kestävyys on tärkeää. Rakennustyömaalla, metsässä tai vaikkapa pölyisessä tehtaassa puhelimen kestävyys on erittäin tärkeää ja näin ollen kannattaakin valita ennemmin kestävä puhelin, kuin sellainen puhelin, jonka kanssa kaikkea tulee varoa. Vaikka tavallisiin puhelinmalleihinkin saa suojakuoria, ei valmistaja pysty takaamaan sitä, että puhelin kestää tiettyä käyttöä tietyissä olosuhteissa. Kestävät puhelimet on kaikki testattu vaadituilla testeillä ja näin ollen niiden kestävyys on taattu. Voit lukea iskun- ja vedenkestävien puhelinten hyödyistä tarkemmin blogista: Iskun- ja vedenkestävät puhelimet – Mihin käyttöön ne soveltuvat? 

Blackview BL8800 Pro on FLIR-lämpökameralla varusteltu iskunkestävä 5G-puhelin.
Blackview BL8800 Pro on FLIR-lämpökameralla varusteltu iskunkestävä 5G-puhelin.

Kuinka valita sopiva 5G rugged-puhelin?

Puhelimen valinta alkaa tarpeesta. Mikäli koet, että kestävälle puhelimelle on käyttöä ja kestävyys menee valintakriteereissä kärkisijoille, on se varmasti järkevä valinta. Kun olet päättänyt ostaa seuraavaksi puhelimeksi 5G iskunkestävän puhelimen, on aika alkaa karsia mallien joukosta sitä sinulle oikeaa puhelinta.

Helppo tapa aloittaa on valita juuri 5G-puhelimet, sillä markkinoilla on valtavasti niitä malleja, jotka eivät uutta teknologiaa tue. 5G on jo todella laajalti käytössä ja näin ollen sitä tukevan teknologian puhelimen oletettu käyttöikä on paljon pidempi. Tämän vuoksi puhelimeen kannattaa ehkä satsata tässä vaiheessa ja säästää näin myöhemmin!

Doogee v20 5G iskunkestävä puhelin pöydällä
Doogee V20 5G -puhelin sopii erinomaisesti rajuun ja vaativaan ammattikäyttöön.

Kolme 5G-kärkimallia vertailussa

Iskunkestävän 5G-mallin valinta ei oikeastaan eroa muuten kovinkaan paljon puhelimen valinnasta yleensä. Vertaillaampa valikoimamme kolmea suosittua 5G-puhelinta n. 500–700 euron hintaluokasta: Oukitel WP15, Ulefone Power Armor 18 ja Ulefone Armor 11T . On helppo todeta, että ulkonäöllisesti Oukitel on siro ja muistuttaa eniten tavallista puhelinta, kun taas Ulefonen mallit ovat enemmän rugged-tyyliin muotoiltuja. Kaikki 3 mallia ovat varustettu IP68-, IP69K-, sekä MIL-STD-810G -luokituksella.

Malleista kaikki ovat joko Android 11.0 -tai 12.0 -käyttöjärjestelmällä varustettuja ja kaikissa on 8-12GB RAM-muistia. Oukitelista löytyy 128GB sisäistä tallennustilaa ja molemmissa Ulefoneissa suuruus on 256GB. Suurin näyttö löytyy Power Armor 18:sta, joka on kooltaan 6.58″. Oukitel:issa näyttö on 6.52″ ja Armor 11T on varustettu 6.1″ -näytöllä. Kaikissa malleista löytyy tehokas 8-ydinprosessori.

Näiden kolmen mallin kameravarusteluissa on eroja: Power Armor 18 tarjoaa erinomaista kuvanlaatua 108MP pääkamerallaan. Armor 11T puolestaan on varustettu erottuu edukseen 48MP pääkameralla ja varsinkin FLIR-lämpökameralla, joka mahdollistaa kohteen lämpötilaerojen kuvaamisen. Oukitel omaa 48MP pääkameran ja 2MP makrokameran, jolla saa tarkkoja kuvia myös erittäin pienistä kohteista.

Oukitel WP15 -mallin akku on suurin, sillä sen koko on hurjat 15600mAh! Armor 11T:ssä koko on 5200mAh ja Power Armor 18:ssa kunnioitettavat 9600mAh. Puhelimien painon puolesta Oukitel painaa 485g, Power Armor 18 409g ja Armor 11T 293g. Oukitel on siis suuren akkunsa vuoksi luonnollisesti näistä selkeästi raskain. Kaikista malleista löytyy tuttu USB-C-lataus.

blackview bl8800 pro 5G iskunkestävä puhelin puisella pöydällä

Yhteenveto malleista

Mallit ovat kaikki 5G-yhteensopivia ja niissä on jokaisessa hyvä akunkesto ja Android-käyttöjärjestelmä. Kameroissa on hieman eroa, samoin kun mallien ulkonäössä. Puhelimista löytyy pieniä eroja sekä ominaisuuksia ja jokainen käyttäjä varmasti löytää oman suosikkinsa näiden 5G iskunkestävien puhelinten joukosta. Kartoita siis oma tarpeesi ja puhelimelta odottamasi asiat ja tee lopullinen ostopäätös omien kriteeriesi mukaan.

Ulefone Armor 11T 5G

679,95 tai 63 € / kk (Klarna-osamaksu)

• FLIR Lepton -lämpökamera

• Supernopea 5G-yhteys

• HyperEngine 2.0 -teknologia

Oukitel WP15

479,95 tai 84 € / kk (Klarna-osamaksu)

•Valtava 15600mAh akku

•Supernopea 5G-yhteys

•IP68-/IP69K-vedenkestävä

Ulefone Power Armor 18

599,95 tai 55 € / kk (Klarna-osamaksu)

•Suuri 6,58″ FHD+-näyttö

•108 MP pääkamera

•IP68/IP69K, MIL-STD-810H

Rugged-puhelimet jokaisesta hintaluokasta

e-ville.com on veden- ja iskunkestävien rugged -puhelimien uranuurtaja ja Ulefonen sekä Oukitelin virallinen jälleenmyyjä Suomessa ja Ruotsissa. Valikoimastamme löytyy suosituimmat ja tuoreimmat mallit kaikista hintaluokista. Käy katsomassa kattava valikoimamme ja ota yhteyttä, mikäli valitseminen tuottaa vaikeuksia! Lue myös muiden asiakkaiden laajat arvostelut ja kokemukset valikoiman puhelimista!