3D-Printer Prusa i3 byggsats
Tänk vad mycket du kunde skriva ut med en 3D-skrivare! Nu har du möjhligheten att för en billig peng skaffa din egen 3D-printer!

Våra kunders produktbilder
 • Produktfoto av Jouni K.
  Jouni K. (2016-12-07)
 • Produktfoto av Juha M.
  Juha M. (2016-12-06)
 • Produktfoto av Raimo R.
  Raimo R. (2016-11-30)
 • Produktfoto av Raimo R.
  Raimo R. (2016-11-30)
 • Produktfoto av Peter P.
  Peter P. (2016-09-15)
 • Produktfoto av Jani M.
  Jani M. (2016-08-02)
 • Produktfoto av Jani M.
  Jani M. (2016-08-02)
 • Produktfoto av Joonas I.
  Joonas I. (2016-07-03)
 • Produktfoto av Joonas I.
  Joonas I. (2016-07-03)
 • Produktfoto av Jari A.
  Jari A. (2016-07-02)
 • Produktfoto av Jari A.
  Jari A. (2016-07-02)
 • Produktfoto av Jari A.
  Jari A. (2016-07-02)
 • Produktfoto av Allan J.
  Allan J. (2016-06-06)
 • Produktfoto av TK
  TK (2016-06-01)
 • Produktfoto av Jenni M.
  Jenni M. (2016-05-11)
 • Produktfoto av Jenni M.
  Jenni M. (2016-05-11)
 • Produktfoto av Jenni M.
  Jenni M. (2016-05-11)

Våra kunders produktvideor

4/5 Hinta / laatu suhde ihan kohdallaan.

Aika rimpula rakenne ja osat, mutta, kun vähän vahvistelee ja tekee lisätuentoja, niin saattaa pitää tarkkuuden jollakin asteella.

Uskon, että toimii !

Kasaamiseen ja sähköihin meni arviolta 8 tuntia ( en jaksanut lähteä työpöydän ääreen, vaan tein kotona lattialla ), jonka jälkeen akselit liikahtivat ensimmäisen kerran.

Kasauksessa ymv. auttaa jos tuntee automaatio- ja cnc-tekniikkaa ymv.

Kuvissa vielä sähköt siistimättä.
Kai P. - Turku, Finland - ()
5/5 Etsin edullista 3d-printteriä, ja e-Villestä löytyi tarjouksessa Prusa i3-pohjainen tee-itse-sarja. Hinta oli varsin vertailukykyinen jopa ulkomaisiinkin verrattuna, joten laitoin tilaukseen.

Paketti saapui sovittuna aikana, ja kokoamiseen meni noin 6-7 tuntia. Ohjeen kuvat olisivat voineet olla selkeämmät, mutta kokenut rakentaja selviää niilläkin. Netistä löytää tosin paremmat ohjeet pdf:nä, suosittelen käyttämään niitä. Varsinkin johdotuksissa monistettu mustavalkoinen ohje ei ole riittävä. Kokoamisessa ei ollut oikeataan mitään sen kummepaa, ainoastaan yksi 3d-tulostettu osa rikkoutui. Se hoitui onneksi epoksilla.

Ensimmäinen tulostus oli yllättävän helppoa, ja haluttu kappale tulostui niinkuin pitikin. Muutaman tulostuksen jälkeen tulostuspää alkoi tukkeutua urakalla, ja sen kanssa taistellessa menikin pari päivää. Sitten muistin penkoa varastoja ja löysin sieltä toisen aiemmin hankkimani tulostuspään. Sillä hommat ovat pelanneet ilman ongelmia. Tämä onkin yksi printterin hyviä puolia, vara- ja viritysosia löytyy edullisesti.

Huono puoli printterissä on nopeus, eli turha odottaa printtejä minuuteissa, tunneissa pyöritään. Tosin tämä lienee ongelma muissakin, eikä vain tässä printterissä.

Säädöt vaativat hiomista, jotta tulostusjälki olisi hyvä, sekin varmaan sama kaikissa printtereissä.

Suosittelen printteriä, sen kasaamisessa oppii laitteen toiminnan, ja tietää missä vika jos, joku tökkii. Varaosaa löytyy, ja printtaukseen pääsee halvalla käsiksi. Huono puoli on toisaalta paikkojen täyttyminen kaikesta huvikseen printatusta krääsästä :D
Jouni K. - Hollola, Finland - ()
4/5 Mielipiteisiini saattaa vaikuttaa se seikka, että maksoin tästä liikaa. Kokoamiseen meni viikko, eli 12h on aika hyvä arvio. Osia ei varsinaisesti puuttunut, mutta pari kulmaa olisi saanut olla lisää ja vedonpoistaja edes virtalähteeseen. Se että johdonpätkiä pitäisi jatkaa toisilla pätkillä on jo liikaa. Nippusiteiden käyttäminen osien kiinnittämiseen on toki kätevää, mutta amatöörimäistä.

Mukana tuli ylimääräinen tuuletin, jolle kyllä löytyy helposti käyttöä (kts. video). Paperiliima auttaa filamentin tarttumiseen alustalle, mutta on turhaa tuhrimista. Riittävän tarkoilla asetuksilla PLA-muovi pysyy hyvin kiinni ja irtoaa vasta alustan jäähdyttyä. Jos tartuntapintaa on hyvin vähän, voi käyttää "Brim" asetusta (Slic3r).
Juha M. - Sastamala, Finland - ()
5/5 Kokoaminen: Ei vaikeampaa kuin palapeli, mutta hyvin hidasta. En avartanut reikiä poraamalla, joka olisi nopeuttanut kasaamista. Pari pientä rikkoutumista tapahtui mistä selvittiin "virittelyillä".

Toiminta: Alkuhankaluuksien jälkeen kun sain lämpötilat kohdalleen toimii yllättävän hyvin. Tulostusnopeudeksi ohjeessa anettu 35mm/s oli mielestäni liikaa, koska siitä aiheutui rungon huojuntaa, pudotin sen 32:een joka lisää tulostusaikaa mutta sehän on joka tapauksessa pitkä. Tämä mielestäni parempi tapa kuin rungon vahvistaminen.

Tulostusvinkkejä: Suuttimen lämpötila niin korkea että muovi irtoaa täysin nestemäisenä eikä mekaanista yhteyttä tulostettavaan muodostu. PLA-muovilla tuloste tarttuu hyvin kuumaan alustaan ja pysyy siinä tulostuksen ajan. Tuloste irtoaa hyvin kun alusta on täysin jäähtynyt. Älä päästä tulostusmuovia loppumaan kesken tulostuksen. Loppupätkä jää suuttimen sisään ja voi olla vaikea saada pois.

Mahdollisia parannuksia: Virtalähde johdon päähän erikseen pois tulostimen rungosta (on painava). Lämpöalustaan erilaiset kiinnitysruuvit ja/tai sopivat työkalut jotta helpompi ruuvailla Z-calibroinnin helpottamiseksi.

Olen tyytyväinen tuotteeseen.
Raimo R. - Kouvola, Finland - ()
5/5 Rakentaminen meni hyvin, ainoa vaikea askel oli alustan korkeussäätö, siiheen kannattaa ottaa aikaa.

Muuten ihan hyvä kone siiheen tarkoitukseen mihin sitä tarvitaan.

Ostin lisää PLA:ta toisesta firmasta, missä rulla oli liian iso, piti tulostaa uusi teline sille. =D
Göran B. - Övermark, Finland - ()
4/5 Prusa i3 KIT ei ole aloittelijan 3D-tulostin. Jos haluaa jokaisella printillä onnistumisia, pitää sijoittaa n. 10-kertainen määrä euroja ja ostaa esim. Ultimaker 2 tai joku sen sukulaisista. MUTTA. Jos DIY yhtään viehättää ja alkeet 3D-tulostamisen maailmasta ovat hallussa, tämä tuote on budjettiluokan vastaus haastaviinkiin tarpeisiin. Marlin firmware päivittyy n. 2kk välein githubissa ja uudet versiot tuntuvat toimivan kuin se kuuluisa vanha sinisen kaluston WC VR:llä.

Filamenteissa on isoja eroja ja e-villen vaaleansininen perus-fila on osoittautunut verrattaen täydelliseksi. Vain kilohinnaltaan selkeästi kalliimpi Octofiber pystyy haastamaan sen tulosteiden laadussa. Mutta esim. vastaava e-villen oranssi kuplii paljon herkemmin ja pilaa pitkäkestoiset tulosteet helposti. Muistakaa muuttaa lämpötiloja alemmas viimeistääön 0.2mm layeriltä 5 ylöspäin. Muuten tulee printin sijaan paistos.

Ja sitten se tärkein: Z. When in doubt, recalibrate Z. When it fails, recalibrate Z. When nothing else to do, recalibrate Z. Rinse and repeat. Mahtava vekotin ja LCD-panelilla sekä autolevelillä höystettynä lähes itsenäinen. Suosittelen.
, hyvä asiakkaamme M. - Hyvinkää, Finland - ()

3D-Printer Prusa i3 byggsats

★★★★★
★★★★★
13 Produktomdömen

OBS! Denna produkt är en förköpsprodukt. Leverans till kund sker från finska lagret med gratis frakt, och momsen är färdigt påslagen på priset, så inga andra avgifter tillkommer!

Kontakta gärna kundservice för upplysningar om leveransdatum.

Tänk vad mycket du kunde skriva ut med en 3D skrivare! Är du redan bekant med Thingiverse? Köp aldrig prydnadssaker - skriv ut allt själv.
Gick IKEA-möbeln sönder när du flyttade den, eller saknas det delar? -Inga problem! Reservdelar till allt du kan tänka dig går att printa ut, både till leksaker, jobb och fritid!  Utöver detta så är 3D-modeller ett utmärkt sätt för barn att träna upp motorik och bana väg för framtida ingenjörsstudier.

Detta kit är en komplett 3D-printer som levereras som byggsats. Prusa i3 modellen har "öppen hårdvara" (open-source hardware). Så det finns otaliga variationer, varav denna är en av dem.

Några länkar:

http://prusaprinters.org/prusa-i3/
http://reprap.org/wiki/Prusa_i3
https://github.com/josefprusa/Prusa3

Den är enkelt strukturerad, och i teorin också lätt att underhålla eftersom du själv också har plockat ihop den och därmed också har större kunskap om hur den fungerar.

Stödda utskriftsmaterial inkluderar PLA plast, som är en giftfri, luktfri, biologiskt nedbrytbar plast, tillverkad av förnyelsebara råvaror. Utifrån PLA-plasten kan du också göra formar som sedan kan göras om till gipsformar för att slutligen kunna gjuta i metall. Detta tillvägagångssätt är möjligt eftersom PLA-plasten är mycket ren och avdunstar utan att lämna rester. Andra tryckbara material inkluderar ABS, PET och Nylon. De flesta materialen och slutresultatet beror till största delen på hur du får inställd skrivaren och hur du matar materialet till skrivaren. 

Produkten har också mängder av tillbehör. Kontakta oss så berättar vi mer!


Extra:

Se vår medarbetare Olli när han monterar ihop printern. (OBS. inget ljud, men det var ändå på finska så kanske det inte gör något? ;-)

Specifikationer:

 • Utskrivbara objekt maximal storlek: 200 x 200 x 200mm
 • Utskrivbara material 1,75mm:
 • Skrivhuvudets munstycke diameter: 0,3 mm (kan ändras till exempel till 0,4 mm eller 0,5 mm munstycken, dessa ingår inte i satsen)
 • Hastighet: 10-100mm / s (70 mm/s är okej), beror på utskriftskvalitetsstandarder (hastigheten är alltid 200mm/s om du använder ett 0,5mm munstycke)
 • Noggrannhet: 0.1-0.4mm (beroende på hastighet)
 • Skrivhuvuden: 1st
 • Skrivhuvudets högsta temperatur: 255°C
 • Utskrift utan dator: Nej
 • Substrat uppvärmning: Ja
 • Nödvändigt utrymme för printern (B x D x H): 44 x 44 x 65 cm
 • Rekommenderat Styrprogram: Repetier-host (gratis)
 • Rekommenderad programvara för skivning: Cura (fri, öppen källkod)
 • Rekommenderad programvara för att designa 3D-modeller för nybörjare: TinkerCAD (gratis webb app)

Medföljer:

 • Alla nödvändiga delar för byggandet av skrivaren (exklusive verktyg)
 • USB-kabel (45 cm)
 • Papperslim; Hjälper det första utprintade skiktet att fästa bättre på plattformen.
 • Monteringsanvisning
 • Bruksanvisning

Garanti:

6 månader

2538 SEK Inkl. moms 25%
153SEK/månad
Antal
Valfri tilläggsutrustning:
- Lagersaldo i finska lagret: över 5 st
- Nästa inkommande leverans om 1 h 6 min 00 s
- Skickas från finska lagret. Leveranstid ca 3-5 dagar.

Liknande produkter