Free shipping for orders over 70€
30 days money back guarantee
Safe shopping since 2006

Tullaus-info

Kuinka teen tulliselvityksen? 
Miksi tuotteeni on tulliselvitettävä? 

Mistä tiedän, onko tuote tullattava? 


Kiinan keskusvarastolta toimitettavat tuotteet on tulliselvitettävä, mikäli tuotteen hinta ylittää 22 € arvonlisäverorajan.

Kaikkiin Suomi-varastolta myymiemme tuotteiden hintoihin on sisällytetty arvonlisävero jo valmiiksi, eikä tulliselvitystä näin ollen tarvitse tehdä. Tuotesivuilla on tuotteen hinnan yhteydessä kerrottu, onko tuote verovapaa vai tuleeko tuotteesta maksaa arvonlisävero. 

Arvonlisäveron voi maksaa kätevästi netissä vaikka kotisohvalta!

Kuinka tulliselvitys tehdään?  

1. Lähetys saapuu Tulliin 
Lähetyksesi saavuttua Suomen Tulliin, saat sekä postitse, että sähköpostilla ilmoituksen tulliselvitystä odottavasta tuotteesta. 
2. Tee tulliselvitys 
Saatuasi saapumisilmoituksen voit tehdä tulliselvityksen kätevästi haluamallasi tavalla 20 pävän sisällä lähetyksen saapumisesta tulliin
  • Tullin Nettituonti -palvelussa verkkopankkitunnuksien avulla
  • Tullin toimipaikat - Voit tullata lähetyksen postipakettien tulliselvityksiä tekevissä tullin toimipaikoissa ja -pisteissä
  • Edustajan valtuuttaminen
  • Postin Oma Posti -sovelluksen avulla
3. Lähetys vapautuu ja saapuu noudettavaksi
Tehtyäsi tulliselvityksen ja maksettuasi arvonlisäveron palvelumaksuineen lähetys vapautuu kuljetukseen ja toimitetaan lähipostiisi, mistä se voidaan noutaa saapumistunnuksella.

Katso alta kuvalliset ohjeemme tulliselvityksen tekemiseen!

Palvelumaksu yli 22€ arvoisille lähetyksille 31.1.2020 alkaen

Posti ottaa käyttöön palvelumaksun yli 22 € arvoisille EU-alueen ulkopuolelta toimitettaville lähetyksille. 

Kiinan keskusvarastoltamme tilatut tuotteet toimitetaan Suomeen yhteistyössä Suomen Postin kanssa. Uusi Postin perimä palvelumaksu koskee vain yli 22 euron arvoisia tavaralähetyksiä, jotka tarvitsevat tullausta. Kun lähetyksen arvo on 22 € tai enemmän, on käsittelymaksun suuruus 2,90 € yksittäiseltä lähetykseltä. 

Saat ilmoituksen käsittelymaksusta samalla, kun saat saapumisilmoituksen tullausta tarvitsevasta lähetyksestä postitse kotiin. Tee tullaus ja maksa mahdolliset verot ja käsittelymaksu heti tullattavan lähetyksen saapumisilmoituksen saatuasi. 

 

Miksi tuotteeni on tulliselvitettävä? 

Kaikki keskusvarastoltamme Kiinasta tilatut tuotteet kulkevat Suomeen Tullin kautta. Tuotesivulla on tuotteen hinnan yhteydessä kerrottu, onko tuote verovapaa vai tuleeko tuotteesta maksaa arvonlisävero.
 

Yli 22 € arvoiset tuotteet

Keskusvarastoltamme Kiinasta tilatessa yli 22 euron arvoisista tuotteista tulee maksaa 24 % arvonlisävero sekä alkaen 31.1.2020 lähetyskohtainen 2,90 € käsittelymaksu. Yli 150 euron tuotteisiin voi tulla alv:n lisäksi myös tuontivero. Tuontiveroa ei tule esimerkiksi älypuhelimiin: Katso lisää esimerkkejä Tullin sivulta
 

Alle 22 € arvoiset tuotteet ovat verovapaita

Alle 22 euron arvoiset tuotteet ja paketit ovat verovapaita (tullimaksuttomia). Tilatessasi verovapaan tuotteen sinun ei tarvitse tehdä tulliselvitystä vaan paketti toimitetaan suoraan lähipostiisi.  

Jos lähetystä ei mielestäsi tarvitse tullata, voit lähettää tullille vapautuspyynnön osoitteeseen lentoposti@tulli.fi. Liitä mukaan tilausvahvistus tai selvitys tuotteesta ja sen arvosta sekä saapumistunnus.
 

Voit tilata myös useita verovapaita tuotteita

Tilauksessasi voi olla myös useita verovapaita tuotteita. Lähetämme tuotteet erillisinä paketteina postitusteknisistä syistä. Tämä myös säästää asiakkaalta rahaa arvonlisäveron muodossa, kun paketin tuotteiden arvo jää alle 22 euron (+ postikulujen osuus).
 

Mistä tiedän, onko tuote tullattava? 

Tilaaminen Suomi-varastolta

Suomi-varastoltamme tilatessa tuotesivulla ilmoitettu tuotteen hinta sisältää 24% arvonlisäveron. Suomi-varastolta tilattavat tuotteet löydät Suomi-varasto -kategoriasta. Tunnistat nämä myös valikoimaamme selatessa tuotekuvan oikeassa kulmassa olevasta suomenlipusta. Tuotteen hinnan perässä on merkintä "Sis. 24% alv". 
 

Ei asiointia Tullissa

Kun tilaat tuotteen Suomi-varastoltamme, sinun ei siis tarvitse asioida Tullissa tai tehdä tulliselvitystä tilaamillesi tuotteille.

Tilaaminen Kiina-varastolta

Keskusvarastoltamme Kiinasta tilatessa yli 22 euron arvoisista tuotteista tulee maksaa 24 % arvonlisävero sekä alkaen 31.1.2020 lähetyskohtainen 2,90 € käsittelymaksu.

Huom! Tuotteen arvoksi ei lasketa postikulujen osuutta. Tuote voi siis olla verovapaa, mikäli sen myyntihinta on esim. 26,95 euroa, jos postikulujen osuus on 5 euroa.

Näet parhaiten tuotesivulta, tuleeko tuottesta maksaa ALV vai onko se verovapaa. Tämä on mainittu tuotesivulla hinnan vieressä, joko +ALV -merkinnällä (tuotteesta tulee maksettavaksi 24% arvonlisävero) tai "Tuote on verovapaa" -merkinnällä (tuotteesta ei tarvitse maksaa arvonlisävero). 

Tuotteen tullausarvo selviää tilausvahvistuksesta tai lähetyskohtaisesta kuitista, jonka voit ladata oman asiakastilisi tilaushistoriasta. 

 
 
 
 

HomeHome

Is this page helpful?
Yes 0
No 0
Wrong/Incorrect 0